Σχεδιασμός ηλεκτρονικού κυκλώματος

O σχεδιασμός του ηλεκυνατότητα ταχύτατης και αξιόπιστης αυτοματοποιημένης σχεδίασης, ο εύκολος έλεγχος και η εύκολη αποσφαλμάτωση (διόρθωση λαθών) με χρήση προσομοιώσεων, η αποθήκευση του σχεδίου μας σε ηλεκτρονική μορφή κ.α.

Ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρονικούΣχεδιασμός στον υπολογιστή

Συνήθως, η ιδέα προκύπτει όταν κάποιος επιθυμεί να δώσει λύση σε ένα απλό ή σύνθετο πρόβλημα ή όταν επιθυμούμε να σχεδιάσουμε μία εμπορική ή οικιακή εφαρμογή. Για παράδειγμα, ίσως όλοι σας κατά καιρούς να θελήσατε να φτιάξετε ένα συναγερμό, μία ηλεκτρονική κλειδαριά, ένα ρολόι ξυπνητήρι, αυτόματο πότισμα για τον κήπο σας κ.α. Όλες αυτές οι ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν με κατάλληλα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Για να σχεδιαστεί ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα απαιτούνται αρκετές γνώσεις που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά. Για παράδειγμα, ο ηλεκτρονικός (σχεδιαστής) θα πρέπει να γνωρίζει το πώς λειτουργεί το κάθε ηλεκτρονικό εξάρτημα για να μπορεί να συνδυάζει πολλά διαφορετικά εξαρτήματα λύ γρήγορα και μπορούν να σχεδιάζουν τα πρώτα τους κυκλώματα, από το πρώτος κιόλας έτος της μαθητείας. Οι καλοί σχεδιαστές είναι περιζήτητοι στη βιομηχανία, στην έρευνα και τον τομέα των αυτοματισμών.

Αν λοιπόν σου αρέσει να σχεδιάζεις και να κατασκευάζεις και έχεις ιδέες και έμπνευση, τα ηλεκτρονικά ίσως γίνουν το αγαπημένο σου hobby και ίσως και το επάγγελμα που πάντα ονειρευόσουν!