Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος  Εφοδιαστικής στην εταιρεία  BAZAAR Α.Ε στην ΒΙ.ΠΕ.Η.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2024 η επίσκεψη μαθητών/τριών του τμήματος “Υπάλληλοι αποθήκης και συστημάτων εφοδιασμού” Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου  και 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, στις κεντρικές αποθήκες των Super Market BΑΖΑΑR στην ΒΙ.ΠΕ.Η. στα πλαίσια των μαθημάτων “Οργάνωση και διαχείριση Αποθηκών” & “Εφαρμογές Εφοδιαστικής”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που οργανώθηκε από την συνοδό κα Αρχάβλη Ελένη, καθηγήτρια του τμήματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για περίπου 4 ώρες να ξεναγηθούν στις κεντρικές αποθήκες του Ομίλου και να δουν από κοντά όλη την οργάνωση και διαχείριση μιας κεντρικής αποθήκης.

Στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας υποδέχτηκαν και φωτογραφήθηκαν με τους μαθητές, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης της Bazaar Α.Ε., κος Ευάγγελος Καλαιτζάκης, ο Διευθυντής αποθήκης και υπεύθυνος πωλήσεων Κρήτης, κος Δημήτριος Κανδεμέλης, και ο Υπεύθυνος logistic Αποθήκης κος Δημήτριος Γιάγκος.

Ο κος Δημήτριος Γιάγκος, ξενάγησε τους μαθητές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τόσο στα επιμέρους τμήματα όσο και στην κεντρική αποθήκη. Στη συνέχεια, με βάση την κεντρική αποθήκη, ως κέντρο του συστήματος logistics της εταιρείας, βοήθησε να κατανοήσουν πλήρως τόσο το σύστημα οργάνωσης και αυτοματοποίησης των εργασιών στα επιμέρους τμήματα, όσο και την οργάνωση αποθηκευτικού κυκλώματος μέσω της κωδικοποίησης των θέσεων σε όλους τους διαδρόμους της αποθήκης.  

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προσωπικές και τεχνικές δεξιότητες και προοπτικές εξέλιξής των μαθητών, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην επαγγελματική ανάπτυξή τους. Δημιουργήθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα του υπαλλήλου αποθήκης και υπαλλήλου logistics.

Η καθηγήτρια κα Αρχάβλη Ελένη, οι μαθητές του τμήματος καθώς και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου κος Αγαπάκης Δημήτριος  και η διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, κας Μιχαηλίδη Αφροδίτη, που στηρίζουν αυτές τις δράσεις, ευχαριστούν θερμά για την εγκάρδια υποδοχή τους κ.κ. κον Ευάγγελο Καλαιτζάκη, κον Δημήτρη Κανδεμέλη, κον Δημήτρη Γιάγκο, για την άριστη συνεργασία στην δράση αυτή και ευελπιστούν σε μελλοντικές δράσεις από κοινού.